Nitelikli dizi yazarlarının ortaya çıkmasını hedefleyen m2 Film Lab, yeni formatıyla
Türkiye ve dünyadaki dizi sektörünün güncel durumuna ışık tutuyor.
m2 Dizi Yazarlığı Atölyesi, halen edebiyat, sinema ve tiyatro alanında yazma çalışmalarını sürdürmelerine rağmen henüz dizi sektöründe çalışmamış yazarlara, güvenli bir ortam sağlayarak yaratıcı yazarlık becerilerini geliştirmelerini hedefleyen bir atölyedir. m2 Film Lab, bu yeni formatıyla Türkiye’nin büyüyen dizi endüstrisinde çeşitlilik ve kapsayıcılığı ön plana çıkararak yetenekli yazarları desteklemeyi ve kendi aralarındaki işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.
m2 Dizi Yazarlığı Atölyesi, film geliştirme programında olduğu gibi Film Independent ve ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu tarafından hayata geçirilen Global Media Makers (GMM) programıyla işbirliği içerisinde yürütülecek. 22-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek atölyeye seçilen yazarlar, uluslararası mentorlar rehberliğinde çalışacaklar. Yazar odası simülasyonuyla ortak yazarlık sürecini deneyimleyecekler; başarılı yerli ve yabancı dizilerin pilot bölümlerine ilişkin vaka çalışmalarını dinleyecek ve dizi geliştirme süreçlerini kapsayan ustalık sınıflarıyla sektörün işleyişine dair bilgi edinecekler. Bütün oturumların İngilizce olarak yürütüleceği atölyeye katılım ücretsiz olacak.
Ayrıca m2 Film Lab, atölyeye paralel olarak yürütülecek olan çevrimiçi söyleşiler ve ustalık sınıflarında, dizi sektöründe Türkiye ve dünyanın önemli karar vericilerini ağırlayacak. Konuşmalar sınırlı sayıda kontenjanla ve dışarıya açık olarak gerçekleştirilecek.
m2 Dizi Yazarlığı Atölyesi’nin son başvuru tarihi 30 Nisan 2023.
Başvuru şartları:
Atölyeye halen edebiyat, sinema veya tiyatro alanında yazma çalışmalarını sürdürmekte olan ve dizi sektöründe kendini geliştirmek isteyen yazarlar başvurabilirler.
Başvurular 30 Nisan 2023 23:59’a kadar atölyeye katılmak isteyen yazar tarafından yapılmalıdır.
Başvurular Türkçe olarak yapılır. Tüm atölye programı İngilizce olarak yürütüleceğinden ötürü, başvuran yazarın kendisini İngilizce olarak rahatça ifade edebilmesi beklenir.
Başvuran yazarlar Mayıs ayında gerçekleşecek çevrimiçi atölye kapsamındaki tüm oturumlara katılacaklarını taahhüt etmiş olurlar.
- Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu (aşağıda)
- Özgeçmiş
- Yazarın kendisini doğru temsil ettiğine inandığı, hayata geçirilmiş bir senaryo, oyun ya da yayımlanmış bir edebi eserin 5 sayfası
Mentorlar
MARLANA HOPE
SARAH WATSON
PINAR BULUT
Sıkça Sorulan Sorular
Atölyeye kimler başvurabilir?
Dizi yazarlığında kendisini geliştirmek isteyen, halihazırda film, tiyatro ve edebiyat alanlarında yazarlık tecrübesi olan yazarlar başvurabilirler.
Etkinlik ücretli mi?
Atölyeye katılım ücretsizdir.
Etkinlik tamamen çevrimiçimi gerçekleştirilecek?
Evet, etkinlik 5 gün süresince çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
Etkinlik herkese açık mı?
Dizi Yazarlığı Atölyesi oturumları sadece seçilen yazarlara açıktır. Dışarıya açık söyleşiler ve vaka çalışmaları için tarihler yaklaştığında duyuru yapılıp, kayıt alınacaktır. Lütfen takipte kalın.
Etkinliğe kaç yazar seçilecek?
Başvuranlar arasından en fazla 15 yazar atölyeye katılmaya hak kazanacaktır.
Etkinlik dili nedir?
Bütün etkinlikler ingilizce olarak yürütülecektir.
İngilizcem yeterli olur mu?
Atölyeden azami faydayı sağlamak için yazarların kendilerini İngilizce rahat ifade edebilmesi gerekmektedir.
Daha önce senaryo yazım deneyimim olmalı mı?
Edebiyat alanından gelen yazarlar için senaryo deneyimi şartı aranmamaktadır. Daha önce yayınlanmış roman, öykü gibi çalışmalarından örnek metinle başvuracaklardır. Dizi, kısa film, uzun metraj film ve tiyatro alanlarında çalışmış yazarlar ise senaryolarından örnek metinle başvuracaklardır.
Başvurular nasıl değerlendiriliyor?
Başvurular sektör profesyonellerinden oluşan bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecektir. m2 ekibi jüri toplantılarına katılıp görüş belirtebilir.
Başvuru sırasında istenilen belgeler nelerdir?
Başvurusu sırasında, yazar olarak sizi en iyi temsil ettiğini düşündüğünüz ve daha önce herhangi bir mecrada yayınlanmış bir çalışmanızın 5 sayfası (senaryo, oyun, roman ya da öykü), atölyeye katılma arzunuzu açıklayan niyet mektubu ve özgeçmiş istenecektir.
Başvuru belgeleri hangi dilde olmalıdır?
Başvuru belgeleri Türkçe olarak istenmektedir.
Atölyeye yazar ekibi olarak katılabilir miyiz?
Yazar ekip üyelerinin bireysel olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.
Sadece kurmaca çalışan yazarları mı değerlendirmeye alıyorsunuz?
Tür ve format ayrımı gözetmiyoruz. Kurmaca dışı çalışan yazarlar da atölyeye başvurabilirler.
Atölyeye katılmak için üzerine çalıştığım bir proje olması gerekiyor mu?
Hayır. Atölye süresince dizi yazarlığı üzerine eğitimler verilecektir. Bu atölye projeyle başvurulan bir proje geliştirme programı değildir.
Başvuru Formu:
Başvurular sona ermiştir. Yoğun ilginiz için teşekkürler.